Hlavní obsah

Nové Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Foto: Archiv Garáž.cz

Máte rodinu, ale zároveň chcete být na Autobahnu nejrychlejší? Pak právě pro vás Porsche představilo vrcholnou variantu svého kombi, či chcete-li shooting braku, Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Článek

Tohle auto má 550 koní z přeplňovaného čtyřlitrového osmiválce. A pak taky 136 koní z elektromotoru, což dohormady dává neskutečných 680 koní! O točivém momentu 850 N.m. ani nemluvě. A to vše v kombi, byť tedy ne úplně klasickém. Panamera Sport Turismo dostala vrcholnou variantu Turbo S E-Hybrid, takže nyní si můžete koupit rodinné auto, jehož maximální rychlost je 310 km/h. Jo a zrychlení z klidu na stovku proběhne za 3,4 sekundy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Udávaná spotřeba jsou 3 litry na sto kilometrů. Jasně, to je v reálu nesmysl, takovéhoto výsledku se dá dosáhnout jen v měřícím cyklu. Nicméně čistě na elektřinu auto zvládne ujet až 49 km. Jedná se totiž o plug-in hybrid, takže si můžete těchto necelých 50 km nabít ze zásuvky, a to zhruba za 2,5 až 6 hodin v závislosti na připojení. Očekávejte však, že cena bude rovněž z jiného světa, podobně jako výkony. 

Reklama

Načítám