Hlavní obsah

Nové BMW M550i xDrive je výrazně rychlejší než aktuální M5

Foto: Archiv Garáž.cz

Vzývejte sílu čtyřkolek. Alespoň na papíře mají v některých hodnotách prostě náskok před zadokolkami a údaje druhé nejsilnější plánované pětky z Bavorska to jasně dokazují. Pojďte se přesvědčit sami.

Článek

O BMW pětkové řady jsme v uplynulých dnech napsali hodně a vůz uvidíme i v akční premiéře v krátkém snímku The Escape, který oživí tradici tematických kraťasů s bavorskými auty v hlavní roli. Protože jsme tak trochu postižení, samozřejmě se nejvíc těšíme na BMW M5, které bude mít podle dostupných informací až 600 koní a poprvé v historii volitelně také pohon všech kol xDrive. Nové empětky se dočkáme s největší pravděpodobností až koncem příštího roku, ale pokud chcete mít ostrou pětku už v březnu, usmálo se na vás štěstí. Můžete si totiž pořídit dočasný benzínový vrchol M550i xDrive.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ten bude stát nad 530i a 540i a jak eMko v názvu naznačuje, nepůjde jen o standardní variantu opentlenou M-line odznáčky - kromě upraveného podvozku, větších brzd a vyšňořeného interiéru se můžeme těšit hlavně na poctivý osmiválec o objemu 4,4 litru pod kapotou. Tenhle motor moc dobře známe a fandíme mu. V M550i bude mít 462 koní a 650 N.m. Jsou to hodnoty podstatně slabší, než v případě aktuálního BMW M5, ale přesto je prý novinka rychlejší. A to o dost.

Foto: Archiv Garáž.cz

Při sprintu na stovku falešné eMko předstihne to plnokrevné o čtyři desetinky a dostane se na stovku za rovné čtyři sekundy. Jeho trumfem je pohon všech kol xDrive, ale také nižší hmotnost. Ani na chvilku nepochybujeme, že M5 by to vyhrála v zatáčkách i co se týče emocí, ale podle čísel na papíře bude M550i po čertech rychlým a schopným sedanem, který možná řadu zákazníků rozhoupe k tomu, aby si M5 koupili s xDrive. Už se nemůžeme dočkat prvního svezení.

Reklama

Načítám