Hlavní obsah

Nová Toyota RAV4 - s drsným vzhledem a bez dieselů

Foto: Archiv Garáž.cz

Pátá generace Toyoty RAV4 se právě oficiálně ukázala světu a přiváží s sebou odvážnější vzhled s ostrými hranami. Z nabídky úplně vypadly naftové motory, očekávejte však nový účinný dvoulitr i hybridní verze.

Článek

V New Yorku se představila pátá generace Toyoty RAV4, populárního středně velkého SUV. Tohle auto se dá vlastně považovat za jednoho ze zakladatelů segmentu. Novinka stojí na platformě Toyota New Global Architecture a přijíždí s odvážným designem plným hran, který se nemusí každému líbit. Pod kapotou pak nenajdete žádný dieselový motor, protože Toyota s jejich výrobou již nepočítá.

Foto: Archiv Garáž.cz

Základním motorem má být tradiční atmosférický dvoulitr, přičemž se dá očekávat, že půjde o novou jednotku představenou nedávno, která se chlubí kompresním poměrem 13:1 a fantastickou účinností 40%. Díky tomu by se mělo jednat o relativně silnou, ale hlavně úspornou jednotku. Nechybí pohon všech kol, který dokáže odpojit zadní nápravu právě pro co nejnižší spotřebu.

Další motorizací je hybrid kombinující čtyřválec o objemu 2.5 litrů se dvěma elektromotory. Očekávat lze mírný nárůst výkonu oproti současné variantě, která má 197 koní. Očekává se, že by Toyota mohla použít i druhou hybridní variantu, která by zacelila díru po dieselech. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Interiér bude v podobném stylu, jako u menšího Aurisu. Očekávejte novou architekturu i lepší materiály. Auto je navíc širší, aby bylo uvnitř více místa. Do Evropy se nová RAV4 dostane na přelomu tohoto a příštího roku.

Reklama

Načítám