Hlavní obsah

Nová Honda S2000 nebude, poděkujte zájemcům o SUV

Foto: Archiv Garáž.cz

Druhá generace Hondy S2000 je u ledu, automobilka s její výrobou nepočítá. Proč? Za všechno může zvýšená poptávka po vozech kategorie SUV, čemuž se musí Honda přizpůsobit.

Článek

Je tomu již 9 let, co se s námi rozloučila Honda S2000. Vpravdě unikátní roadster s vysokootáčkovým čtyřválcem, lehkou konstrukcí a stále pohledným vzhledem nabízel zejména moře zábavy. Dnes se auto pomalu stává vyhledávaným sběratelským kouskem a jeho ceny postupně stoupají. Mnozí fanoušci si pak přejí nástupce, nicméně doba nyní podobným lehkým sportovním vozům příliš nepřeje.

Důkazem budiž prohášení Hayato Moriho, manažera produktového plánování v Hondě, který v rozhovoru pro AutoGuide řekl, že nástupce S2000 nikdy nepřijde. Zákazníci jsou prý nyní zbláznění do SUV a crossoverů, takže výroba sportovního roadsteru by se nevyplatila. Pro sportovně zaměřené zákazníky má Honda model Civic Type R. 

Další věcí je, že zákazníci, kteří touží po kompaktním roadsteru, mále stále mnoho možností, co zvolit. Mazda MX-5, Alfa Romeo 4C, Porsche Boxster, BMW Z4 a tak dále. Možná, až pomine šílenství okolo SUV, tak se Honda ke sportovním modelům vrátí.

Reklama

Načítám