Hlavní obsah

Nová Honda Civic 10. generace je zde - má jen turbomotory

Foto: Archiv Garáž.cz

Jedno z nejznámějších japonských aut a stálice nižší střední třídy již od roku 1972, Honda Civic, se poprvé představuje ve své desáté generaci jako hatchback. Zatím jde pouze o americkou specifikaci, ale evropská varianta nebude výrazně jiná.

Článek

Desátá generace legendárního Civicu od Hondy ve verzi hatchback se ukazuje na prvních oficiálních fotkách, zatím jen jako model pro USA. Opět se jedná o vůz s vysokou zádí a výrazným designem a znovu je tohle auto velmi podobné konceptu, který jej předcházel. Na rozdíl od přechozích generací už tentokrát půjde o vůz výhradně poháněný turbomotory, sladkým atmosférám tedy dává Honda alespoň v této třídě vale.

V americké verzi je tedy hlavním motorem přeplňovaná patnáctistovka s výkonem okolo 180 koní, kterou dostaneme i my, v Evropě. Určitě ale přijde i slabší varianta, stejně jako diesel a v neposlední řadě rovněž dvoulitrový Civic Type R s podobnou technikou, jako současná generace. 

Zatím je k dispozici pouze jediná fotografie, jak však bude vůz vypadat zepředu, lze vidět již na konceptu či na sedanu níže.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám