Hlavní obsah

Nejrychlejším sedanem na Ringu je Jaguar XE SV Project 8!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podívejte se na rekordní jízdu nového Jaguaru XE SV Project 8. Tohle auto se stalo nejrychlejším sériovým sedanem na Severní smyčce Nürburgringu. Zajelo totiž čas 7 minut a 21 sekund, což už je pořádný kalup.

Článek

Další pokračování bitvy o Nordschleife je zde. Tentokrát jde o titul nejrychlejšího sedanu na této legendární trati. Doposud byl vítězem italský hřebec, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio s časem 7:32. Jenže teď na něj nastoupil anglický trhač, Jaguar XE SV Project 8. Tohle je sice sedan, ale má drtivou sílu 600 koní a jede až 321 km/h! Na stovce pak je za pouhé 3,7 sekundy. Z videa sice jde vidět, že auto se svou silou trochu bojuje, stejně jako s nedotáčivostí, ale ve výsledku to přeplňovaný osmiválec přebije a je z toho opravdu extrémní rychlost. Nový rekord pro sériově vyráběné sedany tedy činí 7 minut a 21 sekund. A vy si vychutnejte ten brutální zvuk auta!

Reklama

Načítám