Hlavní obsah

Nejčtenější články Garáže za rok 2020

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenost našeho serveru klidným tempem roste a my vám za to chceme poděkovat. Každý den se snažíme přijít s aktuálními a ověřenými informacemi, se zajímavými postřehy a s krásnými fotografiemi, protože věříme, že naši čtenáři právě takový přístup ocení. Za tu dobu, co vás informujeme o světě čtyř, ale i dvou kol, jsme se naučili, co si lidé na Garáži přečtou rádi od začátku do konce, kde prolítnou svatou trojici – titulek, fotka a diskuse a jaké články je nechají chladnými úplně. A jakéže texty oslovují vůbec nejvíce lidí? Podívejte se na deset nejčtenějších článků za loňský rok.

Článek

Říct, že čtenáře Garáže zajímá jen jedno téma, to by nebyla pravda. Dokazuje to tento seznam deseti nejčtenějších článků za celý uplynulý rok. V něm nechybí ojetiny, obytné vozy, ale například i detailní přehled skupin řidičských průkazů. Pojďme se na to podívat.

10. Obytňák z Ruska míří do Česka! UAZ Bajkal se bude prodávat za překvapivě nízkou cenu

Recept na úspěšný článek? Obytný vůz, bytelná technika, rozumná cena a terénní provedení. To vše mnoho vozů nenabízí, ale povedlo se to ruské automobilce UAZ v případě její Buchanky.

9. Ze starého autobusu si udělali pojízdný dům. Koupelnu jim může závidět i kdejaká garsonka!

Malá garsonka na Manhattanu? Ale kdepak! Tohle jsou fotky z přestavěného školního autobusu, který si mladý pár z USA koupil a dal do kupy. V pojízdném domku, kterému rozhodně nechybí styl, najdeme sprchový kout, pračku se sušičkou, útulnou postel a moře opravdu chytře využitého prostoru.

8. Nejdražší obytný vůz je pojízdný palác o rozloze 3+1 s cenovkou 70 milionů korun

Poslední obytný vůz v tomto seznamu. Luxusní silniční koráb řadu lidí zaujal především svou zajímavě řešenou kabinou pro řidiče. Tomu velká zrcátka a obří čelní sklo dopřávají dobrý přehled o tom, co se děje na silnici, což je u tohoto 14 metrů dlouhého monstra stěžejní. Vůz se umí roztáhnout na šířku až 5 metrů a nabídne prostor o rozloze bytu 3+1. Cena auta je obrovská, ale ruku na srdce, cena bytu 3+1 je v současné době také nedozírná.

7. Elektronické dálniční známky jdou do prodeje! Na kolik vás vyjde jezdění po dálnicích?

Na začátku listopadu jsme vám přinesli článek o tom, že ministerstvo dopravy během prosince spustí systém elektronických vinět. Tehdy ještě nikdo netušil, že projekt za 310 milionů chvilku po spuštění spadne, pak ho raději vypnou, pak bude zlobit a pak se zjistí, co vše neumí. V listopadu jsme ale byli ještě optimističtí.

6. Nejbezpečnější auta z bazaru: 7 vozů, které pořídíte do 100 000 korun

Ojetiny, které vám nezruinují rozpočet a ještě vás ochrání při nehodě. V článku najdete, jaké vozy by pro vás mohly být zajímavé, jakým motorizacím se spíše vyhnout a co si o modelu myslí asociace EuroNCAP, která se bezpečnosti dlouhodobě věnuje.

5. Nejspolehlivější ojetiny: U kterých aut se dá risknout i koupě naslepo?

Ojeté auto vám dává smysl, co se financí týče, ale děsíte se neopravitelných poruch. Zkuste článek, který představuje bytelné ojetiny z řad malých vozů, rodinných aut, sportovních modelů a luxusních strojů. Zjistíte, že Ford Mustang z druhé ruky je možná právě to, co hledáte.

4. Co můžete řídit s řidičákem skupiny B, jaká jsou omezení u papírů na motorku a od kolika let smíte za volant traktoru? Průvodce řidičskými průkazy

Řidičský průkaz skupiny B. Jasná věc, každý ví, že s tímto lejstrem můžeme řídit klasické osobní vozy. Co ale smí držitel takového oprávnění řídit, co se jednostopých strojů týče? Proč má pár lidí řidičský průkaz skupiny B78 a co vše můžeme řídit, když máme skupinu C1? Do detailu rozepsaný text, který přináší jasno ve složité změti skupin a podskupin, oslovil velkou spoustu čtenářů.

3. Zbytečnosti a kazítka, která jsou v ojetých autech k ničemu a jenom zdražují jejich provoz

Dalibor Žák si nebere servítky, a tak stručně a jasně vypsal, které systémy byly do vozů přidávány možná s dobrým úmyslem, ale nakonec jsou leda tak k vzteku. Funkce stop/start a vstřikování technické močoviny AdBlue se ještě dá pochopit, u ventilků TPMS je to už těžší. Co říkáte vy? Taky byste tyhle vynálezy zakázali, nebo si myslíte, že lidem pomáhají?

2. Jak natrvalo vypnout otravný stop/start? Existuje řešení, které nic nestojí a zvládne ho každý

Sednu do auta, připoutám se, pustím rádio a vypnu stop/start. Nevím, jestli to máte podobně, ale věřím, že velká spousta z vás ano. O co by bylo snazší, kdyby šel systém, který na každé křižovatce motor zhasne, jednou pro vždy ukončit? Vznikl proto článek, který nikomu nic neradí, jen popisuje, že možnost tu je. Chvíli po publikaci se nám ovšem ozvalo zastoupení tuzemské automobilky Škoda Auto, které nás upozornilo, že toto řešení může ovlivnit stav vozu i bezpečí posádky. Proto berte text pouze jako informativní.

1. Bazarová strašidla: 10 nejrizikovějších mladých ojetin. Kterým motorům se obloukem vyhnout?

Zlatá medaile! Ze všech článků, které jsme za loňský rok vypublikovali, si nejvíc čtenářů našel text, který varuje před bazarovými strašidly. Líbí se vám Peugeot 508? Proč ne, ale hledejte diesel, protože benzinová 1.6 THP se opravdu nepovedla. Je pro vás Volkswagen Passat B6 symbolem postavení ve společnosti? Dobrá, vždyť je to pěkné, pohodlné auto, ale chtějte buď atmosférickou šestnáctistovku, nebo si připlaťte za pozdější model. Tenhle text je prostě povinná četba pro všechny, kteří se chystají do bazaru.

To bylo deset nejčtenějších článků z našeho serveru za poslední rok. Který zaujal nejvíc právě vás? Napište nám do diskuse!

Reklama

Související témata:
Načítám