Hlavní obsah

Nástrahy zúžení na D1 - rumunská dodávka se neudrží v pruhu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo jezdí po dálnici D1, zná situace ve zúžení detailně. Kamiony vpravo mají problém udržet se v pruhu, vlevo zase jezdí vozy, které tam svou šířkou nepatří. Pak z toho může být i nehoda, jako zde.

Článek

Zúžení dálnice D1 je často diskutovaným tématem, tvoří se v něm kolony, nyní v něm ministr Ťok vytvořil úseková měření, aby údajně chránil zaměstnance stavebních firem a často tam dochází rovněž k drobným oděrkám. Na vině není rychlost, jak si myslí pan ministr, ale nepozorní řidiči a nerespektování dopravního značení, které říká, že do levého pruhu mohou pouze vozy o šířce do 2,2 metru včetně zrcátek, což nejsou kupříkladu dodávky. Právě dodávka je hlavním akterém i následujícího videa, byť trochu jinak. V tomto případě rumunský řidič Fordu Transit nečekaně přejel do levého pruhu, kde jel Seat s kamerou. Ten si o dodávky odřel zrcátko. Následují neúspěšné pokusy o zastavení, takže vše musela vyřešit až policie.

Reklama

Načítám