Hlavní obsah

Muzeum socialistických vozů: Záznam živého vysílání

 

V pátek jsme dojeli s našimi Škodovkami do Velkých Hamrů, kde se nachází Muzeum socialistických vozů, a udělali odtamtud živé vysílání s představením některých zajímavých exponátů i našich Škodovek! Na záznam se nyní podívejte zde.

Článek

V pátek se Ondra s Jakubem vydali na cestu dvěma Škodovkami 125 L a 135 GLi do Velkých Hamrů, kde stojí Muzeum Socialistických vozů. A právě odtamtud pochází naše další živé vysílání, které si vy nyní můžete prohlédnout ze záznamu. Nevěnovali jsme se tam pouze Škodovkám řady 742, protože s nimi chystáme samostatný velký materiál ke čtyřicetiletému výročí těchto vozů, ale zaměřili jsme se na různé zajímavé exponáty, které v muzeu mají.

Probrali jsme tedy kupříkladu Olcit, autobus Chavdar, Ladu, Dacii či vzácnou Škodu Trekka, předchůdce dnešního Kodiaqu. Dozvíte se také podrobnosti o vozech, kterými jsme přijeli, přecejen zejména 135 GLi jakožto exportní model s motorem z Favoritu budí zájem. Chcete-li se tedy vrátit do mladých let, kdy bylo těchto socialistických aut všude spousta, pohodlně se usaďte a pusťte si nás!

Reklama

Načítám