Hlavní obsah

Motorka s pohonem od Ferrari? Boháči můžou mít všechno

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LM847 Lazareth, jak naznačuje název, má pod kapotou osmiválec o objemu 4,7 litru, který dobře znáte z Ferrari nebo Maserati. To je ale na téhle motorce ještě zdaleka to nejnormálnější.

Článek

Obří monstrum má nejen úžasný osmiválec od Ferrari s výkonem přes 400 koní, což vzhledem k jeho váze dává jednu koňskou sílu na kilogram, ale také není vyznavačem jedné stopy. Co to znamená? Podívejte se na video - Lazareth je vlastně čtyřkolka, přičemž dvoustoupý pohon stroji pomáhá v zatáčkách tak, abyste se neocitli v lazaretu opravdovém, což vzhledem k obrovské síle a krouťáku pod zadkem může být otázka několika vteřin. Připadá nám to spíš jako stroj na machrování než jako seriózní "motorka", ale parádu s tímhle francouzským strojem určitě uděláte a rozhodně nebude znít špatně. Lazareth ostatně upomíná na desetiválcový experiment jménem Dodge Tomahawk, který byl ovšem spíše určen na lámání rychlostních rekordů než jízdu na silnici (k té ani nebyl způsobilý). Lazareth se ale na silnice podívat může. Otázka je za jakou cenu - a nemluvíme teď nutně o penězích.

Reklama

Načítám