Hlavní obsah

Modernizovaná Dacia Duster přichází na český trh

Foto: Dacia

Dacia Duster se stala fenoménem, laciné SUV dokáže zastat roli neúnavného pracanta, oddaného rodinného parťáka a dokonce i stylovky do města. Po zásluze tak drží titul nejprodávanějšího SUV soukromým zákazníkům. Letos se jeho povedená druhá generace dočkala modernizace, která právě přichází na český trh – co je nového a kolik vás bude stát?

Článek

Modernizovaný Duster poznáte snadno podle nových LED předních a zadní světel se stylizovaným písmenem „Y“ orientovaným naležato (tím se designově přibližuje svým mladším sourozencům Sanderu a Loganu), také má jako první Dacia přední směrovky z LED diod a nová je i maska s nově tvarovanými chromovanými prvky. Jsou to drobnosti, ale vizáž Dusteru (která ještě ani nestačila zestárnout) příjemně osvěžují.

Další vylepšení zahrnují moderní 8“ dotykový infotainment s podporou Android Auto a Apple CarPlay (ve vyšší verzi s navigací je zrcadlení dokonce bezdrátové), komfortnější sedadla, novou loketní opěrku s 1,1litrovým úložným prostorem a dvěma USB konektory pro cestující vzadu nebo podsvícená tlačítka na volantu. Duster můžete mít nově také s automatickou dvouspojkovou převodovkou EDC, vylepšení se dočkal pohon 4×4 a nádrž na LPG se zvětšila ze 34 litrů na 48,8 l, což prodloužilo dojezd až na 1 230 km.

Všechno ale něco stojí, a tak modernizovaný Duster přichází s aktualizovaným ceníkem, ve kterém jednotlivé verze vycházejí o 5 000–16 000 Kč dráž. Na druhou stranu to kompenzuje mírně lepší výbavou (základní Access má LED potkávací světla a místo černobílého displeje palubního počítače rovnou barevný LCD, vyšší Essential má lepší rádio, ke Comfortu dostanete rovnou 8“ infotainment a vrcholná výbava Prestige obsahuje rovnou infotainment i s navigací), takže to zdražení je spíše optického charakteru.

Foto: Dacia CZ

Duster se dočkal mírného zdražení, kompenzuje to však bohatší základní výbavou

Dacia Duster tak i po modernizaci zůstává velmi atraktivním vozem se skvělým poměrem ceny a hodnoty. Pokud po něm toužíte, můžete ho rovnou objednávat u svého dealera značky, první vozy dorazí k zákazníkům již v září.

Jak se vám líbí modernizovaná Dacia Duster?
Paráda, hned si pro ni jdu!
7,3 %
Líbí se mi, půjdu si ji prohlédnout naživo
25,8 %
Líbí se mi, ale nejsou na ni kačky
53,9 %
Kačky by byly, ale nelíbí se mi
13 %
Celkem hlasovalo 3363 čtenářů.

Reklama

Načítám