Hlavní obsah

Mercedes zmodernizoval CLS, poznáte ho na první pohled

Foto: Mercedes-Benz

Na první pohled ho poznáte podle jiného nárazníku a v tomto případě i nové barvy

Faceliftovaný model CLS má sportovnější vzhled a pár novinek v oblasti výbavy, pod kapotou ale žádné velké změny nečekejte. Aby získal vaši pozornost, chystá se 300kusová série Edition od AMG. My jsme nejvíc zvědaví na speciální driftovací režim!

Článek

Vzpomínáte na první Mercedes CLS? Měl dokonalé splývavé tvary a všichni řešili, jestli dává označení čtyřdveřové kupé vůbec nějaký smysl. To se psal rok 2004. O sedmnáct let později je tady facelift třetí generace, která už nijak své dva páry dveří neskrývá. A CLS všichni mají za zažitou modelovou řadu.

Foto: Mercedes-Benz

CLS se stalo konvenčnějším a pro mnohé zákazníky použitelnějším vozem

Aktuální facelift na první pohled poznáte podle jiné mřížky chladiče a upraveného předního nárazníku. Ještě víc ho ale prozradí nové barvy, protože kdo by si nechal ujít novou modrou metalízu, co má auto na fotkách, nebo speciální odstíny Jupiter red, Cashmere white magno či Emerald green. Vodítkem pak mohou být i nová kola, případně lehce modifikovaný zadek auta s naznačeným difuzorem.

Stejně decentní změny jako zvenku se odehrály i uvnitř auta, Mercedes zmiňuje dva nové druhy obložení v provedení hnědý ořech s otevřenými póry a vysoce lesklé šedé dřevo. K dispozici je také nabídka nových dvoubarevných nappa kožených doplňků, včetně klasické červené/černé, sedlově hnědé/černé, tartufo hnědé/černé, tmavě bílé/černé a námořnicky modré/černé.

Za nás je tedy největší novinkou volant se systémem kapacitního vnímání rukou řidiče. Ten pozná, jestli máte ruce na volantu, i když s ním nehýbete, a tak se při jízdě v poloautonomním režimu (v kombinaci s příplatkovým paketem Driving Assistance Package) obejdete bez neustálých varovných hlášení.

Foto: Mercedes-Benz

Volant pozná, jestli má řidič ruce na volantu, aniž by s nimi musel pohnout

Co se techniky týče, tak se toho moc nezměnilo, alespoň automobilka na nic speciálního neupozorňuje. Pod kapotou tedy najdete dobře známé motory i převodovky a jejich kombinace.

Společně se základní modelovou řadou CLS došlo i k omlazení verze AMG. I tady se bavíme jen o drobných změnách, jako je přední nárazník a typický volant AMG. Zajímavější je AMG Night Package II, kdy je maska chladiče, logo automobilky a označení modelu v tmavém chromu. A ještě zajímavější pak paket AMG Dynamic Plus Package, který zahrnuje nové jízdní režimy Race a Drift mode, sportovní volant AMG vyvedený v kombinaci kůže nappa a mikrovláken a taky červeně lakované třmeny brzd. Ani tady se ale nedočkáme vyššího výkonu.

Snad aby Mercedes nalákal zákazníky, tak přichystal 300 kusovou sérii AMG Edition. Laky Cashmere white magno nebo Selenite grey magno budou zdobit závodní pruhy nad prahy, všechny vozy budou mít dvacetipalcová kola, pakety AMG Night Package a Night Package II i paket AMG Dynamic Plus. Interiér pak bude dvoubarevný se spoustou karbonu a samozřejmě nemůže chybět plaketa.

Reklama

Související témata:
Načítám