Hlavní obsah

McLaren brousí hranu supersportu 720S okruhovým balíčkem

Foto: McLaren

McLaren 720S Track Pack

Řekneme si to upřímně – jestli chcete drtit okruhy, potřebujete McLaren Senna. Jenže s cenovkou přes 20 milionů a hardcorovou povahou není pro každého. Nemluvě o tom, že je již dávno vyprodaný. A co takhle 720S s balíčkem pro okruhy? Tedy takovým balíčkem, co by jen dále posunul už tak vycizelované schopnosti vynikajícího auta?

Článek

Supersport McLaren 720S patří dnes k tomu nejrychlejšímu, co jezdí po veřejných silnicích. Vždyť má 720 koní a 770 Nm, na stovku dosprintuje za 2,6 sekundy, na dvoustovku pak za 7,1 sekundy a peláší až 340 km/h! Jeho rychlost však netkví jen v ohromujících číslech na papíře, 720S je také velmi přívětivý ke svému řidiči – tedy na balistickou raketu Země-Země. Z toho ale plyne, že se některým zkušeným řidičům může zdát na okruhu trochu…málo ostrý. Eh, to jako vážně?

Pro všechny fanoušky okruhových dnů se záluskem na 720S má teď McLaren odpověď – Track Pack. Jde o balíček zahrnující v první řadě exteriérové doplňky v podobě karbonového výsuvného křídla a krytů zrcátek, sportovního výfuku s tmavými koncovkami a superlehkých kovaných kol.

V interiéru se pak můžete těšit na skořepinová sedadla čalouněná Alcantarou se šestibodovými bezpečnostními pásy, uchycenými na titanové tyči. Volant je také potažený Alcantarou a za ním jsou karbonová pádla řazení. Všechen zmiňovaný karbon spolu s koly dohromady ušetří 24 kg hmotnosti, 720S přitom váží už tak skromných 1 283 kg bez náplní.

Výkon navíc nečekejte (to je taky to poslední, co by 720S potřebovalo), ale novinkou je okruhový jízdní režim s nejostřejším mapováním motoru, naladěním tlumičů a dalším digitálním tuningem. Digitální nadšence jistě potěší i standardně dodávaná telemetrie, která zachycuje všechna potřebná data z jízdy. Tři kamery pak zaznamenávají její průběh, abyste si večer mohli s lahví skotské sednout u krbu ve své luxusní haciendě, vychutnávat své řidičské mistrovství a přemýšlet, jestli by proti vám takový Senna nebo Schumacher měli vůbec šanci. Jako to ostatně děláme všichni, že…

Ve skutečnosti si všechny tyhle prvky můžete k 720S objednat už teď, jenže Track Pack vám je nabídne v jednom úhledném balíčku za – ehm, ehm – akční cenu lehce přes 800 tisíc. A to se vyplatí! Zajímalo by nás, kolik je to v přepočtu na sekundy, o kolik auto reálně zrychlí. Nebylo by výhodnější a efektivnější zaplatit si kvalitní řidičský trénink?

Reklama

Související témata:
Načítám