Hlavní obsah

Má extrémní Renault Clio RS dvoulitr z Méganu RS!

Foto: Archiv Garáž.cz

O víkendu se ukázalo přiostřená limitovaná edice Clia RS zvaná KZ 01 a nyní začínají prosakovat detaily o voze. Podle fotografie motoru se do Clia dostal přeplňovaný dvoulitr z Méganu, který nyní disponuje výkonem 275 koní!

Článek

Současný Renault Clio RS nás příliš neuspokojuje - atmosférický dvoulitr a manuál předchodce byl totiž vyměněn za přeplňovanou šestnáctistovku s dvouspojkovým automatem, což nefunguje tak uspokojivě a dokonce se vytratila rovněž podvozková finesa. Prodeje novinky však jdou dobře a Renault nyní již tradičně představuje limitovanou edici vozu. Tentokrát však nejde o pouhé lehké úpravy, jen se na verzi KZ 01 podívejte, má vytažené blatníky, velké křídlo a vypadá jednoduše skvěle! To nejdůležitější se však odehrálo pod kapotou, kde byli již od začátku avizováno výrazné výkonové posílení. Nyní se však objevila fotka motoru vozu a fanoušci Renaultu křičí nadšením. Zdá se totiž, že pod kapotu je dvoulitr z Méganu RS! To by znamenalo výkon až 275 koní. A co víc, dost možná i spojení s manuální převodovkou, protože v Méganu není automat k dispozici.

Foto: Archiv Garáž.cz

Údajně se má vyrobit pouhých 500 kusů vozu a premiéru bude mít již za týden v rámci Velké cen Formule 1 v Monaku. Tohle by mohl být opravdu hardcore hothatch, navíc neskutečně rychlý!

Reklama

Načítám