Hlavní obsah

Liazce selhaly z kopce brzdy, mezi stojící auta se nevešla

Hororové chvíle musela zažívat posádka staré Liazky na Valašsku. Po cestě z dlouhého kopce jim selhaly brzdy zrovna v místě, kde stála kolona kvůli práci na vozovce. Řidičovi se podařilo vyhnout mnoha vozům, nakonec však v cestě stála Honda Jazz.

Článek

Cesta dolů z kopce je pro řidiče kamionů často zrádná, s těžkým nákladem musejí být opatrní na brzdy. Na tomto videu uvidíte naloženou starou Liazku, jejíž řidič neměl zrovna mnoho štěstí. Na starém stroji totiž selhaly brzdy. Právě pro tento případ existují na konci některých klesání únikové pruhy, jeden najdeme třeba v Mohelnici.

V tomto případě však na sjezdu z kopce Sirákov do vesnice Jasenná žádný únikový pruh nebyl, naopak tam stála kolona automobilů, protože silničáři dělali nový nástřik středové čáry. Řidič rozjetého Liazu se snažil seč mohl, aby zabránil nehodě s jinými vozy. Přejel tedy do protisměru a už se zdálo, že by mohl mezi auty naleznout skulinu a zapíchnout se tam do příkopu. V cestě však stál důchodce s Hondou Jazz, který sice trochu couvnul, aby udělal rozjetému náklaďáku místo, ale nestačilo to. Celý incident naštěstí dopadnul bez zranění, byť tentokrát šlo o život.

Reklama

Načítám