Hlavní obsah

Land Rover Defender jako postapokalyptická bestie

Foto: Kahn Design/Chelsea Truck Company

Upravený Land Rover Defender

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Land Rover Defender patří společně s Mercedesem třídy G mezi offroadové legendy a speciály, které si poradí se vším. Ne nadarmo jejich služeb využívají i různé armády světa. Jak to ale dopadne, když se na Defenderu vyřádí renomovaná tuningová firma? Jednoduše na výbornou! Jen škoda, že stvořili jeden jediný kus.

Článek

Kdo z vás seděl někdy za volantem jakékoliv generace Defenderu, asi bude souhlasit, že tohle je jedno z mála aut, které stále ještě musíte řídit. Abyste mi rozuměli – většina současných aut je k řízení tak snadná, až má z toho jeden pocit, že stačí jenom trochu držet volant a prostě dojedete do cíle. Defender to má ale jinak. I v zatím poslední generaci je to pořád auto, se kterým vy jako řidič zažijete jistou spojitost. Jen doufáme, že to vydrží v generaci nové, kterou už Land Rover chystá.

Ovšem na ni se pro tuto chvíli povznesme a věnujme se té, která je zatím stále ještě aktuální. Do parády si ji vzaly dvě tuningové společnosti Kahn Design a Chelsea Truck Company. Ty se rozhodly z offroadového speciálu udělat ještě větší masakr tím, že jej přetvořily v pickup. Ovšem zatraceně stylový pickup!

Přestavba to nebyla vůbec jednoduchá. Obzvlášť úprava karoserie byla zdlouhavá, ale výsledek za to stojí. Nový není jen nákladový prostor auta, ale také blatníky, které jsou na karoserii naroubované nýty. K tomu tvůrci přidali nové LED osvětlení na nárazníku, ale i na střeše a pevnou výztuhu na zádi. Nechybí ale ani 16“ kola obutá do terénních pneumatik o rozměru 285/75.

Také máte pocit, že byste tuhle nádheru prostě potřebovali? Pak máme jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Auto je na prodej. To je ta dobrá zpráva. A ta špatná? Je jí cena, kterou si tvůrci stanovili na v přepočtu více než 2 miliony korun. A to už má auto najeto přes 13 tisíc kilometrů. Ale zase za tu originalitu to stojí, co myslíte?

Co vás nejvíc vzrušuje při představě, že brázdíte krajinu v jedinečném offroadu, jaký nikdo jiný nemá? Těšíme se na vaše názory v diskusi...

Reklama