Hlavní obsah

Lamborghini Huracán Safari: Bude terénní supersport?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete si na koncept Audi Nanuk? Jednalo se vlastně o zvednutou R8 s desetiválcovým dieselem pod kapotou a terénními choutkami. Nyní se zdá, že tento koncept v rámci koncernu VW ožije, a to pod značkou Lamborghini.

Článek

Superauto, které zvládne i terén, není nic nového. Ve Francii takto vyráběli kupříkladu vůz Méga Track. A vlastně to možná dává i smysl. Současné supersporty totiž mají často problém přejet i menší retardér, mnoho z nich používá přizvedávání přídě pro pomalou jízdu. Proč tedy nemít auto, které bude vypadat jako supersport, znít a jezdit jako supersport, ale přitom zvládne i menší terénní nástrahy? S tím koketoval již koncept Audi Nanuk a právě jeho obdoba by se nyní měla dostat do sériové výroby jakožto Lamborghini.

Huracán Safari má být vůz s možností upravovat světlou výšku podvozku. Chybět mu nemají větší blatníky, ochrana spodní části karoserie, pohon všech kol a řízení všech čtyř kol. Prostě takový Scout. Jasně, asi nepůjde o auto do lomu, ale má zvládat nejen ty nejhorší silnice, které jsou i v Itálii dosti rozbité a zvlněné, ale i výlet na polní cestu a samozřejmě všechny nástrahy velkoměsta. Takový rallyový supersport - no nezní to ve výsledku zajímavě? Uvidíme tedy, zda se podobná myšlenka překloní do reality, nicméně při současné popularitě crossoverů to nezní nereálně.

Reklama

Načítám