Hlavní obsah

Lamborghini Aventador od Liberty Walk: Šílenost na druhou

Foto: Liberty Walk

Liberty Walk se loučí s Lamborghini Aventador zatím dost možná nejextrémnějším bodykitem

Japonská tuningová firma Liberty Walk Performance se proslavila velmi výstředními úpravami vozů – o to více šokující ty úpravy byly vzhledem k faktu, že si bez problému troufnou i na supersporty od Ferrari, případně i „domácí“ Nissan GT-R. A jelikož nemalou část klientů tvoří majitelé Lamborghini Aventador, představili také úpravu tohoto italského střelce.

Článek

Lamborghini Aventador totiž pomalu ale jistě míří ke konci svého „funkčního období“, a tím pádem jej už za pár let nahradí jeho nástupce. Velká dvanáctiválcová Lamborghini se v poslední době těší velké oblibě v Japonsku, domovině tuningové firmy Liberty Walk. A tak není divu, že na tamní tuningové scéně se tu a tam objeví nějaké to upravené Muciélago nebo právě Aventador.

Foto: Liberty Walk

Pro někoho není ani evidentně tak výstřední auto jako Lamborghini Aventador dostatečně okázalé

A jak se na Japonce sluší, jde o nepřehlédnutelné kreace – masivní bodykity, okázalé osvětlení, hlučné výfuky (respektive ještě hlučnější než v základu), ze kterých tu a tam vyšlehnou plameny, a tak dále. A podobný osud v nočních ulicích Tokia čeká i Aventadory, které projdou úpravou na Silhouette Works GT-EVO, jak v Liberty Walk tento zbrusu nový bodykit nazývají.

Bodykit má především připomínat závodní auto, ale v neposlední řadě také, co si budeme povídat, i lákat pozornost. Při bližším pohledu je vidět, co z původního Aventadoru zbylo, respektive nezbylo. Přední nárazník, přední kapota, spoiler, boční prahy, blatníky, zadní křídlo, ohromný difuzor – to vše je tu nové. V původním stavu zůstaly snad jen světla, vnější zpětná zrcátka a střecha.

Šílený není jen vzhled, ale pochopitelně i cenovka – exkluzivní japonský úpravce si za bodykit účtuje až 187 tisíc dolarů, čili bezmála 4 miliony korun. Ještě větší úlet je na tom fakt, že většina lidí neutratí čtyři miliony za samotné auto, natož za pouhou úpravu – zvlášť u auta, které samo o sobě stojí skoro 10 milionů Kč.

Zmíněná cenovka se však vztahuje na variantu, když byste si nechali svůj Aventador s kitem Silhouette Works GT-EVO vyrobit kompletně z čistého karbonu. Pokud se tohoto karbonového snu vzdáte a rozhodnete se pro plasty vyztužené karbonovými vlákny, tzv. CFRP, začínají ceny na o něco méně za vlasy přitažených dvou milionech. I tak jde ale stále o šílenou cenu.

Zbývá snad jen poslední otázka – opravdu se najde hned dvacet odvážlivců, kteří si nechají „řezat“ do svého Lamborghini Aventador, které se brzy přestane vyrábět a které by jednou mohlo mít slušnou sběratelskou hodnotu? Ovšem pro ty, pro které je exkluzivita až na prvním místě a kteří se chtějí odlišit od ostatních „obyčejných“ Lamborghini, to za ten risk nejspíš stojí. A přesně takoví lidé budou tvořit cílovou skupinu firmy Liberty Walk.

Reklama

Načítám