Hlavní obsah

Lada 2101 jako kupé? Existuje, vnitřnosti má však německé!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle je Lada 2101 kupé. Nejedná se však o tajný prototyp, nýbrž o stavbu nadšenců z Ukrajiny, kteří navíc použili úplně jiný základ! Pod povrchem tohoto Žigulíku se totiž skrývá populární kupé z Německa!

Článek

Uznáváme, že tohle není zrovna nejhezčí kupé na světě. Vzniklo však z vraku Lady 2101, jedná se tedy spíše o nadšeneckou stavbu, než o umělecké dílo. Minimálně by to chtělo použít větší dveře. Přesto je tohle auto dosti zajímavé. Pod kapotou totiž trůní řadový šestiválec z Bavorska!

O žigulících se říkalo, že se jedná o takové sovětské BMW a v tomto případě to platí dvojnásob. Karoserie Lady je totiž připevněna na základ z BMW 3 E46! Uvnitř tedy nejdete nejen bavorský motor, ale rovněž interiér a vlastně úplně vše. Tím se navíc z trochu dýchavičného žigulíku stal i slušný "sleeper", tedy auto rychlejší, než na kolik vypadá. Detaily stavby si pak prohlédněte rovněž na přiloženém videu. Ve fotogalerii pak naleznete také průběh stavby a vůz, který daroval vnitřnosti! Je to nesmysl, ale zajímavý.

Reklama

Načítám