Hlavní obsah

Kupte si vzácné japonské kombi - vychází z Nissanu Skylin!

Foto: Archiv Garáž.cz

Přiznáme se, že máme slabost pro japonské veterány a youngtimery. Mnohé mají fantastické tvary, silné motory a jsou u nás raritní. Tento Datsun 240K nás však dostal úplně. Jedná se vlastně o Skyline čtvrté generace (C110) jako kombi s motorem z jiného legendárního sporťáku!

Článek

Nissan Skyline C110 je čtvrtou generací Skylinu a teprvé druhou, ze které mohla vycházet varianta GT-R. Přezdívalo se mu Kenmeri podle dvojice Kena a Mary, kteří figurovali v tehdejší televizní reklamě na vůz. Tak jako i u pozdějších verzí, se nejednalo pouze o kupé, ale mohli jste si Skyline koupit i v jiných karosářských variantách, třeba sedan či kombi, jako v tomto případě. Vůz na obrázku je však speciální ještě v něčem jiném - má volant nalevo. Jedná se tedy o raritní exportní variantu, která se v tomto případě prodávala jako Datsun 240K.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud se ptáte, proč zrovna 240K, pak odpovědí je motor. Řadový šestiválec nejen že má objem 2,4 litru, ale rovněž pochází ze slavného sportovního modelu 240Z! Dostanete tedy charakterní jednotku a samozřejmě také pohon zadních kol či manuální převodovku. Nám se však líbí rovněž balíček, ve kterém je motor ukryt. Tohle kombi má nemálo půvabu.

Fascinující je navíc stav více než čtyřicetiletého automobilu. Ten má najeto pouze 28.400 km a je ve fantastické, plně pojízdné kondici. Raritní automobil pak může být váš za 25.000 liber, tedy v přepočtu asi 750.000 Kč, což nám vůbec nepřijde jako špatná cena.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám