Hlavní obsah

Segway Powersports: Na špičce technologií

Foto: ASP GROUP s.r.o.

Segway Powersports.

Značka Segway byla vždy synonymem pokrokových řešení a špičkových inovací. A stejně jako před časem změnil Segway segment přepravy osob, dnes stejně revolučně dobývá svět terénních čtyřkolek a vozidel SSV a UTV.

Článek

Řekněte Segway a každému se vybaví ona známá dvoukolová balanční vozítka, se kterými v roce 1999 udělal díru do světa americký vynálezce Dean Kamen. Ale právě proto, že tahle vozítka byla tak geniální a turisty oblíbená, vyvolala nakonec mnoho kontroverzí. Paradoxně se tak vozítka Segway stala obětí své vlastní pokrokové konstrukce a popularity. Nicméně mozky, které vymyslely všechna ta revoluční a geniální řešení, nezahálely. Segway přišel se spoustou dalších originálních vynálezů, robotů a dalších inovací. K významnému mezníku došlo v roce 2015 díky strategickému spojení se společností Ninebot. Segway přišel s elektrickými motorkami do terénu a tam se mu zalíbilo tak, že vytvořil i samostatnou divizi Segway Powersports s vývojovým centrem v USA. A začaly se dít věci…

Snarler

Pracovně-rekreační čtyřkolka Snarler se hned při svém představení stala hvězdou veletrhu EICMA v Miláně. Snarler nabízí revoluční technologie a extrémně silné motory – tentokrát spalovací, ale připravuje se i první čtyřkolka na světě s hybridním pohonem. A stačí si přečíst jízdní testy od profesionálů a víte, že Snarler se mimořádně podařil i po stránce jízdních vlastností, terénní prostupnosti a ovladatelnosti.

Foto: ASP GROUP s.r.o.

Snarler je k dostání s motorem 600 ccm v několika výbavových variantách, z nichž nejvyšší je verze Limited.

Fugleman

S benzinovým litrovým dvouválcem, obrovskou tažnou silou a robustní konstrukcí přichází na český trh schopný náklaďáček do terénu, který na korbě odveze 350kg europaletu a v terénu utáhne přes tunu. S nejvýkonnějším produkčním motorem současnosti a propracovaným pohonem 4×4 hravě zvládne těžký terén i sportovní jízdu. A také se připravuje verze s hybridním pohonem.

Foto: ASP GROUP s.r.o.

S motorem o výkonu 105 koní zvládne Fugleman i tvrdou dřinu a ještě vás o víkendech dokáže pobavit.

Villain

Kategorie SSV, nebo také Side-by-Side, je v současnosti nejrychleji rostoucí kategorií sportovních strojů do terénu. Vysoká popularita těchto vozidel se ostatně odrazila i na letošním Dakaru. Villain, česky Darebák, je celkem příhodné jméno pro tuhle továrnu na adrenalin, která dostala pérování s půlmetrovými zdvihy, vysokovýkonný litrový dvouválec s výkonem 105 koní, propracovanou kabinu s dotykovým displejem a špičkové jízdní vlastnosti. A i Villain se připravuje ve verzi s hybridním pohonem.

Foto: ASP GROUP s.r.o

Špičkové pérování, vypínatelný pohon všech kol s uzávěrkou a téměř půlmetrové zdvihy. Villain má adrenalin v DNA.

Smart Commanding System a aplikace Segway Powersports

Foto: ASP GROUP s.r.o

Aplikace vám ukáže, kolik cesty ještě zbývá, zobrazí ujetou trasu nebo si nastavíte, jak moc vám má pomáhat posilovač řízení.

Pokročilé technologie najdete na Segwayích všude. Všechny modely nabízejí dosud nebývalou komunikaci díky mobilní aplikaci, která umožňuje stroje na dálku aktivovat, nebo vypnout, nastavit účinnost posilovače řízení, být na výletech ve spojení s přáteli, mít přístup k offline mapám či si zobrazit jízdní informace v reálném čase.

Načítám