Hlavní obsah

Kolagen typu II – super síla pro vaše klouby a chrupavky

Foto: Shutterstock

Kolagen je nejhojnější protein v lidském těle poskytující strukturální podporu různým tkáním a orgánům. Existuje více druhů kolagenu, přičemž nejběžnější jsou typy I a II. Pojďme se podívat na tajemství kolagenu typu II a na to, proč je základním stavebním kamenem pro vaše klouby a chrupavky.

Článek

80 % Čechů má problémy s klouby – a my máme řešení! Problémy s klouby jsou přirozeným jevem, který může výrazně zhoršit kvalitu našeho života. S touto nepříjemností se potýká 80 % lidí ve věku 50 let a více. S přibývajícím věkem procentuální číslo stále roste a s ním i naše nesnáze.

S touto nepříjemností se v České republice potýkají stovky tisíc lidí. Snížená funkčnost kloubů se může objevit už mezi 40 a 60 lety věku. Nicméně v poslední době tento problém pociťují už i mladší generace. Proto bychom měli našemu tělu poskytnout správnou a kvalitní výživu. Jedině tak si budeme moci užívat aktivního životního stylu.

Foto: Shutterstock

Kolagen typu II – super síla pro vaše klouby a chrupavky.

Kolagen typu II

Kolagen typu II se přirozeně nachází v našem těle. Pomáhá budovat pojivové tkáně, chrupavky a kosti. Skládá se z řetězců aminokyselin, jako jsou arginin, glutamin, glycin a prolin.

Hlavní kolagen typu II se nachází v chrupavce. Dodává jí pevnost a pružnost. Chrupavka je pojivová tkáň, která chrání zakončení kostí a umožňuje pohyb kloubů. Nachází se ale také v jiných částech těla, jako jsou uši, nos, průdušky nebo hrudní koš.

Jak ale naše tělo stárne, pojivové tkáně tuhnou a ztrácejí na pružnosti. Pro pohodlný pohyb a zdravé kosti je důležité „nakrmit“ tyto tkáně správnou výživou.

Foto: Shutterstock

Kolagen typu II – super síla pro vaše klouby a chrupavky.

Jak získat dostatek kolagenu typu II pro udržení pohodlného pohybu a zdravých kostí?

Pestrá strava je důležitá pro získání dostatečných živin. Přírodní forma kolagenu typu II je například obsažena v rybách, kuřecím, vepřovém a hovězím mase. Dalším zdrojem může být kvalitní vývar z kostí. Ten je vhodný i pro střeva nebo odstranění zažívacích problémů. Pokud ale ve svém jídelníčku nemáte zařazená tato jídla, právě produkt od firmy NaturaMed Kolagen II je to, co stojí za zvážení. Pouze jednou malou kapslí denně pokryjete každodenní potřebu kolagenu typu II. Klikněte sem a vyzkoušejte ho zdarma. Platíte pouze poštovné a balné 49 Kč.

Načítám