Hlavní obsah

Kia Rio 4. generace je zde a přiváží dravější design

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtá generace korejského konkurenta pro Polo, Fiestu a Fabii je zde. Oficiální výstavní premiéra proběhne až na konci září v Paříži, již nyní si však můžete Kiu Rio prohlédnout zevnitř i zvenku na oficiálních fotografiích.

Článek

"Za designem nového modelu Rio stojí návrhářská studia Kia v Německu a Kalifornii, která úzce spolupracovala s hlavním návrhářským centrem automobilky v korejském Namyangu. Vzhled nového Ria staví na přímočarých křivkách a hladkých površích, které tomuto vozu propůjčují výraznou, sebejistou a moderní podobu," říká tisková zpráva Kie. A my musíme souhlasit, nové Rio vůbec nevypadá špatně.

Novinka je o 15 mm delší, 5 mm širší a rovněž o 5 mm nižší než předchůdce, přičemž rozvor se protáhl o 10 mm. Výraznými prvky vozu jsou přední a zadní světlomety, které si pomáhají diodovými pásky. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Co nás ale opravdu zaujalo, je interiér. Ten vypadá moderně a kvalitně, ostatně posuďte sami. Technické detaily zatím nejsou známy, dozvíme se je však pravděpodobně ještě v září.

Reklama

Načítám