Hlavní obsah

Kia chce dokázat, že její novinka Stinger GT umí driftovat!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle auto je svým způsobem milník v historii automobilky Kia. Ta nám již dokázala, že umí vyrábět solidní běžné osobní vozy, jenže nyní přichází sportovní GT Stinger s pohonem zadních kol, které musí zvládat jiná měřítka.

Článek

Z hlediska zajímavosti je pro nás tohle jedno z nejočekávanějších aut letošního roku. Kia Stinger je totiž další krok v historii jihokorejské automobilky. Od běžných osobních automobilů se snaží přejít k působivým strojům kategorie Gran Turismo a má k tomu skvělé předpoklady. Pod kapotou totiž může být kromě čtyřválcového dieselu a turbobenzínu i přeplňovaný šestiválec, který zdolá stovku pod 5 sekund. Auto má pohon zadních či všech čtyř kol a osmistupňový automat.

Nyní navíc můžete na videu sledovat drifterské umění nového vozu. Výrobce se totiž snažil, aby nešlo jen o skvělý cesťák, ale i o zábavný vůz. A my už se nemůžeme dočkat, až se posadíme za volant!

Reklama

Načítám