Hlavní obsah

K americké policii patří Ford. Čím jezdí tamní šerifové?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V krátké videoanimaci si můžete připomenout historii Fordů ve službách Americké policie. To je něco jiného, než sbírka škodovek a žigulíků u nás, nemyslíte?

Článek

Ford se služby u amerických policejních složek drží už od roku 1950, kdy do služby nastoupil sedan Mainline. Po dvou letech už nastupuje první Interceptor s osmiválcem a výkonem 125 koní. Za další 4 roky se představila verze s výkonem dokonce 215 koní. Pro sedmdesátá léta se hodil model Galaxie se 400 koňmi a znát jej budete z mnoha filmů. V osmdesátých letech si šerifové užívali i za volantem modelu Mustang SSP s pětilitrovým osmiválcem. Mnohem důležitějším modelem ale byl LTD Crown Victoria, později jen Crown Victoria v kulaté verzi, který mnohde slouží dodnes. Od roku 2013 používá Policie Taurus Ecoboost V6 s dvojitým přeplňováním. Na konci videa najdete i  hybridní model Fusion, který začne americká policie používat příští rok. Má přinést úsporu tisíců dolarů ročně, ale z hybridního režimu se během vteřiny dokáže přepnout do stíhacího módu. 

Reklama

Načítám