Hlavní obsah

Jste smutní? Budoucí Fordy vás rozveselí!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilky se rozhodly, že se o vás budou starat lépe, než maminka. Nejen, že vám už nyní jejich výrobky radí, co máte jak dělat a vodí vás za ručičku, v budoucnu dokonce poznají, že jste smutní a rozveselí vás.

Článek

Šklebíte se v autě při jízdě? Tak to v budoucnu již nedělejte, Ford totiž věří, že jejich auta zvládnou číst výraz vašeho obličeje a budou na něj adekvátně reagovat. Pomocí sofistikovaných mikrofonů a kamer ve voze prý zvládne automobil rozlišit vaši náladu. Poté k tomu upraví napříkladu osvětlení ve voze či pustí vhodnou píseň. Jen doufejme, že nebude vyprávět i vtipy. To by asi řidiči, který v tu chvíli nedejbože truchlí ze ztráty blízké osoby, příliš nepomohlo.

Ford dále říká, že již automobily vybavené infotainmentem SYNC-3 budou na dobré cestě stát se vaším osobním asistentem. Během dvou let by tak na vás automobil mohl vybafnout něco ve smyslu, že dochází vaše oblíbená čokoláda, tak by to chtělo zajet do obchodu...

Díky kameře snímající váš obličej by pak mohl být navigační systém nastaven tam, kam se právě na obrazovce díváte. Možná se tak nakonec stane, že KITT ze seriálu Knight rider bude reálný.

Reklama

Načítám