Hlavní obsah

Je pravda, že ženy cítí, kolik má muž testosteronu?

Foto: iStock

Je pravda, že ženy cítí, kolik má muž testosteronu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužský pohlavní hormon testosteron může za to, že mají muži hrubý hlas, mužské rysy, husté vlasy, vypracované svaly a že jsou schopni se rozmnožovat.

Článek

Hladina testosteronu je na vrcholu kolem 20. a 30. roku věku, potom pomalu, ale jistě začíná klesat. Většina mužů tento pokles zaznamená, a to zhoršenou fyzickou i duševní kondicí.

9 zábavných faktů o testosteronu

1. Může žena cítit mužovu hladinu testosteronu?

Ano, ruská studie ukázala, že ženy mohou určit, jak vypadá mužův zevnějšek, pouze přivoněním k jeho zpocenému tričku. Nutno dodat, že trička, které byla hodnocena jako nejatraktivnější, patřila mužům s nejvyšší hladinou testosteronu.

2. Mají vlasatí muži víc testosteronu než ti holohlaví?

Foto: iStock

ProMan Plus

Vlasatí a vousatí muži nemají více testosteronu než jejich bezvlasí rivalové. Je ale pravda, že výzkum ukazuje, že ženy preferují muže s menším množstvím vlasů. Experti věří, že se ženy snaží „chlupatým“ mužům vyhnout už od dob, kdy lidé žili v jeskyních, protože tehdy byli případnými nosiči parazitů.

3. Je pravda, že konzumace ústřic může zvýšit hladinu testosteronu?

Ústřice jako takové testosteron neobsahují, ale jsou velice bohaté na zinek, který se podílí na normální hladině testosteronu. Tento fakt byl také potvrzen evropskými zdravotnickými autoritami.

4. Předchází více testosteronu „mužskému poprsí“?

Foto: iStock

ProMan Plus

„Mužská prsa“ mohou být známkou vysoké hladiny estrogenu – ženského pohlavního hormonu v těle. K tomu může dojít v jakémkoliv věku, i když nejčastější jsou případy, kdy začne mužům klesat hladina testosteronu v důsledku přibývajících let.

5. Nedostatek testosteronu je špatný pro prostatu

Prostata se obvykle zvětšuje, když s věkem začne docházet k poklesu testosteronu. Zvětšená prostata doslova zavírá kohoutek a způsobuje potíže s močením.

6. Pomůže vyšší hladina testosteronu zhubnout?

Foto: iStock

ProMan Plus

Obezita a nízká hladina testosteronu jdou ruku v ruce. Obézní muži mívají nižší hladinu testosteronu. Muži s velmi nízkou hladinou testosteronu naopak mají i větší sklony k obezitě.

7. Závisí velikost penisu na hladině testosteronu?

Když už dosáhnete puberty, kdy je vývoj těla ukončen, neexistuje žádný ukazatel, který by dokazoval souvislost mezi velikostí penisu a hladinou testosteronu. Pornohvězdy jako John Holmes nebo Ron Jeremy mají sice nadměrně vyvinuté pohlavní orgány, ale jinak jen pár mužských rysů.

8. Vypovídá o něčem délka ukazováčku nebo prsteníčku?

…třeba o hladině vašeho testosteronu? Vlastně je pravda, že pokud je ukazováček kratší než prsteníček, naznačuje to vyšší hladinu testosteronu.

9. Je bezpečné užívat testosteron?

Užívání samotného testosteronu by vždy mělo být pod dohledem profesionála, ale jsou i cesty, jak podpořit tvorbu testosteronu přírodními přípravky. Jsou ověřené a efektivní. Klikněte zde a získejte své balení ProMan Plus zdarma.

Načítám