Hlavní obsah

Japonci v Polsku. Oslava nejlepších japonských aut

Foto: Archiv Garáž.cz

Akce a srazy neprobíhají pouze u nás v České republice. Velmi zajímavá podívaná je také kousek za našimi hranicemi. Náš fotograf se vydal do Polska, aby se podíval na jeden sraz příznivců japonských vozů a porovnal úroveň polských akcí vůči těm našim. Popravdě, na Japanfestu se bylo na co dívat.

Článek

Akce Japanfest se poprvé konala v roce 2014 a její organizátoři měli jednoduchý cíl. Dát dohromady všechny příznivce japonských automobilů různých značek i typů. A podařilo se. Množství aut a lidí předčil veškerá očekávání. Polákům se podařilo udělat akci západních rozměrů. Kromě standardních sériových vozů, se zde sjely také tuningové speciály a samozřejmě driftovací auta. Samotný sraz nebyl jen statickou výstavkou naleštěných japonců, ale jeho hlavní část obnášela závody v driftování, ve sprintu nebo v umývání aut. Bylo tam hodně živo a to samé platilo i o dalších ročnících. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Ten poslední se konal v letošním roce. Celá akce začínala už v pátek v poledne, kdy se otevřely brány letiště Legnica. A hned se začalo jezdit. Nejdříve se trénovaly sprinty a po nich drifty. V průběhu celého odpoledne bylo možné prohlížet vystavené stroje, které se nepouštěli do závodů nebo brouzdat mezi stánky. Večer přišla na řadu muzik, holky a alkohol. Prostě pořádná zábava. Také sobota byla hodně nabitá. Dopoledne se opět jezdilo, odpoledne bylo vyhrazeno sexy kočkám a umývání aut. A tady se bylo opravdu na co dívat. Nakonec ani neděle nebyla odpočinková. Je vidět, že Poláci tyhle akce umí. Na letišti se objevilo kolem 300 japonských aut, které doplnila trošku divočejší zábava. No asi už víme, kam vyrazíme příští rok s kamerou. 

Reklama

Načítám