Hlavní obsah

Hyundai Tucson přichází do prodeje: začíná se na 529 990 Kč

Foto: Hyundai

Čtvrtá generace SUV Tucson má být pro Hyundai zlomová – startuje novou éru korejské značky, která chce být sebevědomější, prestižnější a vyspělejší, a ještě víc tak zatápět těm nejlepším na trhu. Jenže vysokým ambicím bude bohužel odpovídat i ceník…

Článek

Hyundai se už nebude podbízet cenou. Možná jste si toho všimli už dříve (konkrétně při uvedení menších modelů i10 a i20), ale z kdysi laciné značky se postupně stává premiant trhu s cenami odpovídajícími zavedené konkurenci. Potvrzuje to ceník čtvrté generace modelu Tucson, který právě přichází na český trh.

Základní částka, za kterou lze nový Tucson pořídit, činí 529 990 Kč (všechny uváděné slevy mají již započítanou „vánoční prémii“ 60 nebo 70 tisíc korun, která má v těchto těžkých časech nalákat zákazníky do showroomů – tedy až se znovu otevřou) – za tyto peníze pořídíte Tucson s motorem 1,6 T-GDi (150 k) s pohonem předních kol a manuálním řazením. Základní diesel 1,6 CRDi (115 k) ve stejné konfiguraci a výbavě vyjde na 599 990 Kč a základní hybrid 1,6 T-GDi HEV (230 k kombinovaný vždy s 6stupňovým automatem) na 699 990 Kč.

Foto: Hyundai

Ceník nového Hyundai Tucson

Oproti předchozí generaci Tucsonu tak ceny poskočily zhruba o 80 tisíc výš, což je však dáno výkonnějším základním motorem (místo atmosférické 1,6l se 132 koni dostanete turbomotor 1,6l se 150 koni) a obsáhlejší základní výbavou – už základní úroveň Start nabízí ocelová 17“ kola, LED denní svícení, manuální klimatizaci, elektricky ovládaná okna i zrcátka, zadní parkovací kameru nebo 8“ infotainment s Bluetooth, podporou Apple CarPlay a Android Auto a ovládáním na volantu, k tomu kompletní sadu sedmi airbagů (včetně středového airbagu mezi předními sedadly), systém nouzového brzdění nebo tempomat s inteligentním omezovačem rychlosti. A pochopitelně také plnou záruku na 5 let bez omezení najetých kilometrů.

Pokud vám to nebude stačit, můžete se samozřejmě rozvášnit a objednat některou z vyšších specifikací (k dispozici je ještě 180koňová verze 1,6 T-GDi s mild-hybridním ústrojím nebo 136koňová verze turbodieselu 1,6 CRDi), automatickou převodovku (7stupňová dvouspojková za příplatek 50 tisíc korun), pohon všech kol (k vybraným verzím za příplatek 50 tisíc korun) nebo některou z mnoha výbavových položek – litá kola o průměru až 19“, full LED světla, adaptivní podvozek, automatickou klimatizaci, 10,25“ infotainment s navigací, prémiové audio Krell, ambientní osvětlení, adaptivní tempomat, 360° kamerový systém a další, jak jen vaše peněženka dovolí (končí se někde u hranice 1,1 milionu korun). Na rozdíl od ostatních značek je u Hyundai vše přehledně strukturováno do výbavových stupňů, které si můžete doplnit výhodnými balíčky.

Vyšší ceny tak odpovídají vyšší kvalitě nového produktu – přesto jejich zvýšená úroveň asi mnoho dosavadních zákazníků příliš nepotěší. Je tu ale šance, jak mít Tucson zcela zdarma: Stejně jako v případě nové i20 bude každý, kdo si pořídí zcela nový Hyundai Tucson do 31. 12. 2020, zařazen do slosování, jehož vítěz získá svůj nový vůz (nehledě na specifikaci a cenu) zcela zdarma. Tak co, uděláte si radost novým Tucsonem a zkusíte své štěstí?

Co říkáte na ceník nového Hyundai Tucson?
Ceny odpovídají kvalitě auta
15,5 %
Líbí se mi, ale už je mimo mé možnosti
59,7 %
To se zbláznili?!
16 %
Duster to jistí
8,8 %
Celkem hlasovalo 2115 čtenářů.

Reklama

Načítám