Hlavní obsah

Hyundai i30 ve třetí generaci, chce být autem pro každého

Foto: Archiv Garáž.cz

Pouhé čtyři roky po uvedení druhé generace se na prvních snímcích ukazuje třetí pokračování hatchbacku nižší střední třídy, Hyundaie i30. Podobně jako u Škody Kodiaq, i v tomto případě se ukazují pouze náznaky karoserie vozu, plné odhalení proběhne 7. září.

Článek

Nejvýznamnější novinka jihokorejského Hyundaie se právě odhaluje na prvních snímcích. Vidět lze jednoznačně další rozvinutí současného designového směru, vepředu zůstala šestiuhelníková maska chladiče a přibyly diodové světlomety, záď zase svým tvarováním a designem svítilen připomíná BMW.

Co se odehraje pod kapotou, zatím příliš netušíme. Má se však jednat o automobil pro každého navržený a testovaný v Evropě, holt ekvivalent Golfu. Jistá je však ostrá varianta N, která má dostat dvoulitrový turbomotor a pojede minimálně 250 km/h. Časem se tato verze objeví jak s automatem, tak s pohonem všech kol, takže se máme na co těšit.

Zatím se tedy podívejte alespoň na fotky a video. Zdá se, že korejci dále prohlubují snahu o evropský styl svých vozů a docela se jim to daří. Ostatně posuďte sami.

Reklama

Načítám