Hlavní obsah

Garáž Honzy Koubka: Motorka do města i na dálnici, bez papírů

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřstovka s pěkným odpichem, která zvládne město, okresku i dálnici a nemusíte si kvůli ní dělat řidičák na motorku? To si dáme líbit! Nemotorkář Honza Koubek se chopil řidítek a vyrazil.

Článek

Na pár skútrech už jsem se svezl. Nejvíc využívám ty elektrické půjčovací, často jsou tím vůbec nejrychlejším způsobem cestování po centru Prahy, ale jejich výkon je velmi skromný a mezi auty je to někdy trochu o strach. Taková Vespa s motorem 125 cm3, to už je jiná, s tou se provozem propletete jedna báseň. Ale vzít ji na dálnici nebo na delší cestu po okresce, to by riskoval jen skutečný dobrodruh.

Piaggio MP3-400 ale takové starosti nemá. Dálničního limitu na něm dosáhnete jako nic, takže cesta třeba z Berounska do pražského kanclu uteče jako nic, a když se náhodou na dálnici udělá kolona, nemusíte trčet na místě. A hlavně: nepotřebujete papíry na motorku, protože tahle věc má vpředu dvě kola a na pravé stupačce nožní brzdu. V tu chvíli vám k řízení tohoto stroje bohatě stačí řidičské oprávnění skupiny B.

Jaké jsou další výhody, a jestli jsem našel nějakou nevýhodu, na to se už podívejte ve videu.

Reklama

Související témata:
Načítám