Hlavní obsah

Ferrari postaví ještě jedno LaFerrari - kvůli zemětřesení

Foto: Archiv Garáž.cz

Někomu to přijde jako laciné gesto a snaha přiživit se na tragédii, ale domácí automobilka tím alespoň přisype pár milionů do kasičky, která má alespoň částečně zmírnit škody a následky národní tragédie.

Článek

O ničivém zemětřesení v Itálii jste už jistě slyšeli. Po celém světě se kvůli němu zakládají sbírky a konta pomoci. A národní ikona jako Ferrari samozřejmě nemůže zůstat stranou. Nejen že automobilka už věnovala nemalý obnos přímo na konto obětí a následků zemětřesení, ale nyní oznámila, že postaví výjimečně ještě jedno LaFerrari, které vydraží. Veškeré výnosy pak půjdou opět na konto záchrany a obnovy. A nebude to malá suma - toto LaFerrari bude pětistým exemplářem (původně se jich mělo vyrobit jen 499, chystanou otevřenou verzi nepočítáme) a zájemci se určitě budou moci přetrhnout, aby ukázali svou štědrost. Odhaduje se, že za méně než tři miliony dolarů tohle auto aukční síň neopustí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Není to mimochodem poprvé, co Ferrari něco podobného dělá. Pro papeže Jana Pavla II. kdysi vyrobilo nad rámec omezené série 399 kusů speciální Ferrari Enzo. Samozřejmě se nepočítalo s tím, že by s ním svatý otec jezdil. Vůz se vydražil a Vatikán pak obdrženou částku rozdělil mezi charity po celém světě. Loni mimochodem tohle Enzo znovu změnilo majitele a prodalo se za šest milionů dolarů, což z něj dělá nejdražší Enzo na světě. 

Reklama

Načítám