Hlavní obsah

Facelift Mazdy MX-5 přinese více otáček i výkonu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současná čtvrtá generace populárního roadsteru vsadila na lehkou konstrukci. S faceliftem ale přijde rovněž nárůst výkonu, podle nových dokumentů poměrně razantní. Dvoulitr má poskočit o 21 koní.

Článek

Před nedávnem unikla na internet specifikace faceliftované Mazdy MX-5, která přináší mnoho zajímavého. Ven se informace dostaly přes jednoho z kanadskýc dealerů, přičemž se má jednat o vůz modelového roku 2019, tedy auto, které se s největší pravděpodobností představí již letos. Facelift přitom nebude jen kosmetický, má se změnit mnohé.

Kupříkladu konečně má MX-5 mít teleskopický volant pro zlepšení pozice řidiče. Budete si tedy moci přitáhnout volant více k tělu. Věnec volantu bude naví vyhřívaný. Z interiéru se vytratí CD přehrávač a celkově přibudou bezpečnostní asistenty.

Nejzajímavější je však úprava dvoulitrového atmosférického čtyřválce. Ten v současné době dává 160 koní. Jeho výkon však má poskočit na 181 koní a točivý moment se zvedne na 204 N.m. Mohou za to lehké písty, nová kliková hřídel, změné sání i výfuk a další úpravy. Navíc se zvednou maximální otáčky motoru. Kvůli úpravám motoru prý máme očekávat rovněž dvouhmotový setrvačník.

Jestli takovéto úpravy budou platit i pro evropský trh, zatím nevíme. Neznáme ani změny podvozku či menší, avšak charakterem oplývající patnáctistovky.

Reklama

Načítám