Hlavní obsah

Estonská policie se toho nebojí: Motorkáře klidně sejme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvážně se rozhodli zakončit nebezpečnou honičku s motorkářem policisté v estonském Talinnu. Poté, co motorkář ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a několikrát překročil rychlost 200 km/h, se jednoduše rozhodli jednat.

Článek

Motorka se totiž několikrát ocitla i mimo silnici a v okolních uličkách či na chodnících mohla trefit i náhodné chodce (video je zkráceno a nejsou v něm vidět všechny přestupky). Jednoduše začalo jít o krk, a tak se policejní vůz - resp. dodávka - pokusila o na pohled drsný manévr. Při dobržďování na kruhový objezd, kdy i motorkář musel zpomalit na nějakých 60 km/h, se policisté rozhodli motorku zezadu jemně "nabrat". Řidič i spolujezdec se tak vyváleli v asfaltu, a ačkoliv kontakt vypadá poměrně nebezpečně, spadli oba celkem šikovně a navíc se ukázalo, že mají chrániče. Jedinou ujmu na zdraví tedy utrpí jejich ego a peněženka.

Těžko říct, jestli tenhle kovbojský manévr schvalujeme, ale na druhou stranu se nám trochu otvírá kudla z druhé části videa, kdy pasažérka onoho motorkáře pořvává na policii a mluví o tom, že za všechno může ruka zákona, a jak ona o vlásek unikla smrti. Způsob jízdy jejího partnera byl přitom mnohem víc "o kejhák", a to nejen pro ni, ale i pro všechny v okolí. I ten největší zastánce motorkářů tu musí vidět, že máslo mají na hlavě minimálně obě strany. 

Reklama

Načítám