Hlavní obsah

Elektrický rekord Nürburgringu: Nio EP9 a čas k 7 minutám

Sedm minut nudy. I tak by se dalo nazvat video ukazující překonání rekordu mezi elektromobily na Severni smyčce Nürburgringu. Elektromobil Nio EP9 je velmi rychlý a schopný, záznam rekordní jízdy ale rozhodně nevyvolá euforii.

Článek

Zdolat Severní smyčku Nürburgringu v čase 7:05 je pro produkční vůz něco neskutečného a dechberoucího - takového výsledku zatím dosáhlo jen několik automobilů. Přesto na podzim minulého roku stejný výsledek zajel rovněž elektromobil, což byl logicky rekord mezi vozy bez spalovacího motoru. Nio EP9 je opravdu velmi schopný a rychlý stroj, který si zaslouží naši úctu a my se nyní můžeme podívat na video, jak to vše proběhlo.

Jenže k našemu zklamání je video tak trochu nuda. Slyšíte jen jekot elektromotoru, jehož intenzita se zvyšuje s rychlostí, jinak se ale v podstatě nic neděje. Jízda je, bojím se říci, až nudná. Přitom tohle auto není žádné ořezávátko - má 1341 koní ze čtyř elektromotorů, stovku dá za 2,7 sekundy a maximálka činí více než 300 km/h. Očividně je to stroj s velmi dobrým podvozkem, protože s poměrně hrbolatou Nordschleife se popere s neskutečnou lehkostí, jenže si nejsme jisti, že tohle je to auto, kterým bychom chtěli po legendární trati jezdit.

Reklama

Načítám