Hlavní obsah

Elektrické Porsche 911 vyloučeno, alespoň na příštích 10 let

Foto: Archiv Garáž.cz

Porsche chystá první čistě elektrické auto a představilo několik hybridů, avšak ikonický model 911 na baterky jen tak nebude. Porsche dokonce oficiálně nedalo zelenou ani hybridní variantě, plně elektrická je vyloučena.

Článek

Další generace Porsche 911 se již pilně testuje a hodně se mluví o tom, že dostane plug-in hybridní pohon. Dávalo by to smysl, Porsche by tak navázalo na úspěchy v motorsportu, kde podobnou technologii využívá, a svezlo by se na současné hybridní vlně. Jenže nic není potvrzeno, vysoce postavení lidé z automobilky totiž hybridní 911 stále nedali zelenou. Problémem je, že baterie přidají hodně váhy a není jisté, zda to bude stát za to. A Porsche nedělá nic polovičatě.

Generální ředitel Oliver Blume navíc potvrdil, že o spalovací motor Porsche 911 v příštích deseti letech rozhodně nepřijde. Prý to bude trvat alespoň 15 let, než bude v prodeji varianta s nulovými lokálními emisemi. To ale neznamená, že na ní technici nepracují již nyní. Když zákazníci budou připraveni dát za elektrickou 911 peníze, Porsche ji bude mít hotovu. Mnohé naznačí rovněž úspěch modelu Mission E. Navíc se značka podílí na výstavbě vysokorychlostních nabíječek, kterých má být 400 do roku 2020.

Reklama

Načítám