Hlavní obsah

Druhý model Alpine? Prý SUV konkurující Macanu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co by to bylo za značku sportovních aut, která nemá v nabídce pseudosportovní SUV? Znovuzrozená francouzská Alpine tak po tradičním malém sporťáku údajně představí konkurenta Porsche Macan a Jaguaru F-Pace.

Článek

Alpine jakožto odnož Renaultu byla vždy známa především tím, že vyráběla fantastické malé sporťáky s motorem vzadu. Vzpomeňme si na modely A110, A310 či A610. V posledních letech však byl projekt u ledu, až nyní by jej měl vzkřísit nový model, který bude vycházet z konceptu Vision a půjde opět o malý sporťák s pohonem zadních kol.

Jenže značka Alpine má ambice stát se luxusní a sportovní odnoží Renaultu, takže nezůstane u jednoho modelu. Čekali byste větší sporťák? Ne, dalším vozem má být SUV, jak velí dnešní doba...

Výsledkem tedy má být konkurent Jaguaru F-Pace či Porsche Maca a je více než pravděpodobné, že na stavbě vozu se bude podílet další automobilka, a to Nissan či Mercedes. Podle šéfa značky je však úplně jedno, s jakou karoserií nové modely vzniknou, vždy totiž mají za cíl být jen a pouze nejzábavnější a nejagilnější ve třídě. No, tak uvidíme...

Reklama

Načítám