Hlavní obsah

Diesely nejsou mrtvé - Renault představí nové motory

Foto: Archiv Garáž.cz

Donedávno Renault nabízel diesely o objemu maximálně 1.6 litrů a automobilka i její fanoušci svorně tvrdili, že to je super a bohatě to stačí, s čímž jsme tak úplně nesouhlasili. Nyní však přišlo SUV Koleos s motorem 2.0 dCi a co víc, chystá se řada úplně nových, větších jednotek.

Článek

Zapomeňte na jednotku 1.6 dCi, ať už s jedním či dvěmi turby. Místo ní se objeví nové motory. Z šestnáctistovky bude vycházet nová jednotka 1.7 dCi. V Talismanu bude nová jednotka spojena jak se šestistupňovým manuálem, tak s dvouspojkou o stejném počtu stupňů. Výkonově půjde o verze se 120 a 150 koňmi, přičemž ty se objeví také v Scénicu. Se silnější variantou se počítá v Kadjaru i Méganu.

Dalším novým motorem je dvoulitr dCi. Ten očekávejte kupříkladu v modelu Espace, kde bude mít výkon 160 či 200 koní, přičemž na přední kola bude výkon posílán skrze šestistupňovou převodovku EDC. S největší pravděpodobnosti můžete s tímhle motorem počítat i v Talismanu. Je potěšující, že se do těchto modelů dvoulitry podívají, protože právě do větších aut se rozhodně hodí.

Mimo to se zvětší i benzinové jednotky. Espace už dostal osmnáctistovku s 225 koňmi. Menší modely pak dostanou místo jednotky 1.2 TCe motor 1.3 TCe s výkonem až 160 k.

Reklama

Načítám