Hlavní obsah

Dacia slaví 500 000 vyrobených Dusterů druhé generace

Foto: Dacia

Závod v rumunském Mioveni slaví 500 000 vyrobených kusů Dacie Duster druhé generace

Vzestup rumunské automobilky Dacia stále utěšeně pokračuje – loni prodala v Evropě přes 520 tisíc aut a letos je na nejlepší cestě toto číslo překonat. Největším tahounem prodejů je druhá generace nejlevnějšího SUV Duster, která ukazuje, že v jednoduchosti je pořád velká síla.

Článek

Recept Dacie slaví nebývalý úspěch – za cenu ojetiny totiž můžete mít nové auto se zárukou. Možná o něco jednodušší, než nabízí konkurence, ale pořád vás pohodlně doveze kam potřebujete a nabídne komfort, který většině řidičů naprosto stačí. Tak proč platit víc?

Přesně v tomto duchu je postavený i Duster, který se navíc veze na módní vlně obliby SUV. Jenže na rozdíl od dražších konkurentů má Duster pohon všech kol a terénu se vážně nebojí – klidně z něj můžete mít pracanta do lesa, prostorné a praktické rodinné auto, nebo si ho můžete vyzdobit a našlapat výbavou a frajeřit s ním po městě, jak je libo. S přehledem zvládne všechny role.

Není divu, že velká šíře talentu přitahuje k Dusteru spoustu zákazníků. Rumunský závod Mioveni tak hlásí 500 000 vyrobených vozů (oslavencem se stal Duster v červené Rogue Fusion a s motorem 1.3TCe, určený francouzskému zákazníkovi), a to za pouhé dva roky! Pro srovnání — první Duster na dosažení téhož milníku potřeboval roky tři.

Foto: Dacia

V Mioveni se každý den vyrobí 1 400 aut (to znamená jedno auto každou minutu při 24hodinovém provozu), a z toho je 1 000 Dusterů

Dusteru se skvěle daří i na českém trhu – loni Dacia prodala 5 290 Dusterů a letos je po 11 měsících na čísle 5 525, což z něj dělá deváté nejprodávanější auto v roce 2019 (za smečkou Škodovek a Hyundaiem i30).

Co říkáte na Dacii Duster?
Hodně o ní uvažuji, nejspíš si ji koupím
38 %
Mám ji a jsem naprosto nadšený
29,3 %
Mám ji a nejraději bych ji zapálil
7,1 %
Dacia mě vůbec neoslovuje
25,6 %
Celkem hlasovalo 3642 čtenářů.

Reklama

Načítám