Hlavní obsah

Chcete vlastního autobota Bumblebee? Pár jich bude na prodej

Foto: YouTube

Chevrolet Camaro Bumblebee

Pokud jste filmovými i automobilovými fanoušky zároveň, jistě vám neunikla filmová série Transformers. Vždyť auta měnící se v roboty jsou jako splněný sen všech malých i velkých kluků! Jedním z nich byl žlutý Chevy Camaro, který se ve filmu jmenoval Bumblebee. A teď je na prodej.

Článek

Transformers musí bavit i ty, kteří jinak autům moc nefandí. Obzvlášť Bumblebee jako žluté Camaro je neuvěřitelně roztomilý a mezi diváky oblíbený. Možná proto se dočkal svého vlastního filmu, který právě běží v kinech. Ovšem, než se svého vlastního zpracování dočkal, představil se hned v pěti filmech, kterými byly první Transformers, následně Transformers: Pomsta poražených, Transformers: Odvrácená strana měsíce, Transformers: Zánik a Transformers: Poslední rytíř. A ačkoliv bylo filmů pět, auta v nich hrála jen čtyři, protože mezi prvním a druhým dílem stačilo Camaro jen trochu poupravit. Až do dalších dílů bylo potřeba auta nová.

A celá tato žlutá paráda teď bude na prodej v rámci aukčního domu Barrett-Jackson's, a sice 19. ledna ve Scottsdale. Aukční dům má potvrzení o tom, že všechna auta ve filmech opravdu hrála, ale bližší specifikace zatím nikdo neprozradil. Víme ale, že všechna auta pohání V8, která pracuje čistě jen se zadními koly, ale protože byla pro film upravena, není možné s nimi vyrazit na silnice. Nový majitel si je tak bude moci jen vystavit třeba doma v obýváku.

Na druhou stranu ho ale bude hřát pocit z toho, že veškerý výtěžek z prodeje poputuje na dobrou věc. Konkrétně pro neziskovou organizaci Operation Homefront, která se stará o válečné veterány a snaží se je vrátit zpět do normálního života. A cena? Podle všech odhadů nebude úplně malá.

Před pár měsíci se totiž v rámci stejného aukčního domu prodávalo Camaro z roku 1967, které si taktéž zahrálo v Transformers, a to za cenu v přepočtu takřka 4 miliony korun. Teď jsou ta auta čtyři a fakt, že jde výtěžek na charitu možná cenu také zvedne. Přihodíte si také?

Reklama

Načítám