Hlavní obsah

Carmageddon - 1 400 aut lehlo popelem v anglických garážích

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak tohle je opravdová zkáza. V anglickém městě Liverpool v nadzemních garážích na nový rok shořelo více než 1 400 automobilů. Při obřím požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn. Příčinou byl zaparkovaný Land Rover, který explodoval.

Článek

Dalo by se říct, že jde o největší automobilovou zkázu na světě. Takové množství hořících aut na jednom místě ještě nikdy nikde nebylo. Celková škoda se odhaduje na 300 000 000 Kč. A jak to všechno vzniklo? Začalo hořet v Liverpoolské Echo Areně, kde se na Nový rok konaly závody koní. Hlavní příčinou byl požár jednoho z parkujících Land Roverů, který měl zřejmě nějakou technickou závadu, explodoval a následně začal hořet. Pak už to šlo ráz na ráz.

Oheň se extrémně rychle rozšiřoval. Zachvátil všech sedm pater a plameny pohltily všechna zaparkovaná auta, tedy kromě těch, která parkovala na střeše. Oheň měl takovou intenzitu, že dokonce roztavil podlahu a některá patra se propadla. Hasiči mluví o teplotě až 1000 stupňů. Bylo štěstí, že se všem lidem podařilo dostat do bezpečí a nikdo nebyl při požáru zraněn.

Zdroj: thesun.co.uk

Reklama

Načítám