Hlavní obsah

Buďte cool! Kupte si MPV

Foto: Gripmotor

Kdo říká, že prostor pro rodinu a ostrý výkon nejde dohromady, ještě neviděl tohle závodní MPV od Peugeotu. Ano, Francouzi udělali spoustu bláznivých věcí, třeba na okruhy poslali škatuli původně určenou na vožení dětí do školy.

Článek

Napřed si uděláme výlet do historie. Peugeot 806 je totiž autem, které by vás ve většině případů nedonutilo ani zvednout obočí. Nemá sex-appeal, nebudí emoce a řada z vás možná zapomněla, že se vůbec někdy vyrábělo.

Tento názor ale nesdílel belgický dealer francouzské značky, který jeden exemplář přestavěl dle pravidel kategorie Procar, dovnitř nainstaloval motor ze závodní 306 Maxi, převodovku ze 405 Mi16, hlavu dvoulitrového motoru ze 406 Superturismo, závodní tlumiče, sedačky a rám a poslal jej závodit na okruhy. Výkon se pohyboval v rozmezí 260 až 300 koní, v tom se zdroje rozcházejí.

Foto: Gripmotor

Zadní šoupačky závoďáku zůstaly

Když se s ním postavil Pascal Wirtmeur za tým Kronos na start, budil rozporuplné reakce. Mnozí se smáli, ale někteří hned začali protestovat a dovolávat se zákazu startu, protože prý MPV není dost bezpečné. Belgický autoklub ale starty posvětil, a tak si auto zajelo i čtyřiadvacetihodinovku ve Spa. No, tedy, spíš se na ní kvalifikovalo (jako dvanácté ze čtyřiceti šesti aut) a odstartovalo, jenže po hodině odstoupilo kvůli problémům s brzdami a olejovou pumpou.

A proč vám to všechno píšeme? No protože auto je teď na prodej u belgické společnosti Gripmotor. Cenu prý sdělí vážným zájemcům, tak se můžeme jen dohadovat, zda je vzhledem k závodním (ne)úspěchům příliš nízká, nebo naopak kvůli vzácnosti auta absurdně vysoká. Co byste si tipli vy?

Reklama

Související témata:
Načítám