Hlavní obsah

Britský miliardář chce vzkřísit výrobu Land Roveru Defender!

Foto: Archiv Garáž.cz

Zní to jako neskutečná věc, ale miliardář Jim Ratcliffe, který se doposud věnoval chemickému průmyslu, by chtěl obnovit výrobu legendárního Defenderu. Od Land Roveru by odkoupil vše potřebné.

Článek

Letos v lednu oficiálně skončila výroba jednoho z nejslavnějších automobilů světa, Land Roveru Defender. Offroad, který se vyráběl desítky let jen s drobnými změnami, patří k britským automobilovým klenotům a ceny ojetých kusů šly po ukončení produkce strmě nahoru, přičemž poptávka byla stále velká. Hlavním zabijákem tohoto stroje byly emisní a bezpečnostní limity.

Nyní se ale zdá, že Defender ve své tradiční podobě ještě neřekl poslední slovo. Miliardář Jim Ratcliffe totiž touží obnovit výrobu na vlastní pěst, přičemž by od Land Roveru odkoupil veškeré potřebné vybavení. Vůz by byl stále vyráběn v Británii, byť by asi stál více, než doposud.

Nástupce Defenderu od Land Roveru má přijít v roce 2019, už ale půjde o výrazně civilizovanější stroj, což se některým nelíbí. Pokud by se tedy Ratcliffovi podařilo výrobu obnovit, téměř jistě by zákazníky pro Defíka našel.

Reklama

Načítám