Hlavní obsah

BMW ukončilo výrobu roadsteru Z4, zatím bez náhrady

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejstarší BMW v současné nabídce automobilky se s námi pomalu končí, byl totiž vyroben poslední kus z více než 115.000 kdy vyrobených vozů generace E89. Jako finální kus vyjela z továrny verze 35is s výkonem 340 koní.

Článek

Dlouhých 7 let byl ve výrobě krásný roadster s pevnou skládací střechou, BMW Z4 generace E89. Ta se inspirovala tvary roadsteru 507 z padesátých let, který je nyní sběratelsky cenný a vypadá stále skvěle. 

Poslední vyrobenou Z4 byl model sDrive35is, který má motor převzatý z BMW 1M Coupe, v barvě Valencia Orange. Z továrny v Regensburgu vyjel v minulých dnech a završil tak úspěšnou výrobu 115.000 kusů. Pod kapotou se objevily atmosférické i přeplňované šestiválce, stejně jako oturbené čtyřválce.

Vůz zatím nemá nástupce, chystá se však BMW Z5, které bude dost možná příbuzný příští Toyoty Supry. Zdá se tedy, že číselné označení se posune zase dále. Dříve totiž byla Z1, v devadesátých letech pak Z3, před čtrnácti lety přišlo Z4 a po dvou generacích se patrně rovněž loučí.

Reklama

Načítám