Hlavní obsah

BMW elektrifikuje eMka, stále prý půjde o ultimátní mašiny

Foto: Archiv Garáž.cz

Ortodoxním fanouškům BMW M hrozí infarkt! Relativně zanedlouho totiž mnichovská automobilka elektrifikuje své řidičské modly ze sportovního oddělení M. Možná se dočkáme divizí iM nebo iPerformance.

Článek

A pozor tohle není nějaká vzdálená budoucnost, ale hodně blízká realita. BMW totiž zjistilo, že se většina hybridních modelů stejně prodává s oblíbeným Mpaketem. Takže proč nevyužít chutě zákazníků jít do něčeho inovativního a podobnou technologii nenamontovat také do těch nejlepších BMW. Toto spojení by totiž mohlo přinést ještě více výkonu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V Austrálii dokonce připravili přestavení verze BMW 530e iPerformance. Název tohoto modelu naznačuje, že půjde o hybridní verzi nové generace BMW řady 5, ale s důrazem na sportovnost a výkon. Už teď se navíc hovoří o tom, že nová generace sportovního sedanu BMW M3 dostane malý elektrický motor, který zvedne výkon o 30 koní. Vyšší hmotnost by měla kompenzovat nová lehčí platforma. Lidé z BMW však tvrdí, že ať už budou M auta hybridní nebo elektrická, vždycky u nich zůstane hlavní myšlenka a to je zábava za volantem. 

Kdo pozorně sleduje automobilový průmysl, tak to pro něj velké překvapení není. BMW je vlastně první automobilkou, která na trh uvedla vyloženě sportovní hybridní model i8, kde kombinuje schopnosti supersportu s pohonem hybridního auta, nebo čistě elektrické malé auto i3, které je jedním z nejschopnějších na trhu. BMW nemá problém ani s karbonem, který by měl při jeho výraznějším využití podstatně snížit hmotnost vozu. 

Reklama

Načítám