Hlavní obsah

BMW 750d xDrive: Jak zrychluje čtyřturbový diesel?

Automobilka BMW je odborníkem na mnohaturbové diesely. Již model 535d E60 přinesl revoluci se dvojitým přeplňováním, M550d pak dostalo rovnou tři turba. Nyní je zde ale varianta 750d se čtyřmi turbodmychadly na řadovém šestiválci a vy se nyní můžete podívat, jak takové auto zrychluje na dvoustovku!

Článek

Silné turbodiesely do luxusních vozů již patří. Dřív byl diesel v takovémto autě svatokrádež, dnes je to první volba většiny zákazníků. Mercedes se této hry v současnosti zatím neúčastní, brzy ale přijdou jeho silné řadové šestiválce. Audi sází na osmiválec a BMW? To se spoléhá na turba. Čím víc turb, tím lépe, chělo by se říci. Proto má nejnovější varianta 750d hned čtyři šneky, kteří ji dopují vzduchem!

Vy se nyní můžete podívat na to, jak vlastně vypadá akcelerace takovéhoto vozu. Zajímavý je zvuk vozu i launch control osmistupňového automatu. Ještě doplníme, že tohle auto je standardně vybaveno pohonem všech kol xDrive, aby přeneslo všech 760 N.m točivého momentu na silnici. Zrychlení vypadá zajímavě, ale stejně si myslíme, že s osmiválcovou A8 bude mít "pouze" šestiválec problémy.

Reklama

Načítám