Hlavní obsah

Auto hodné Bonda? Ford s integrovaným elektroskútrem!

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka Ford si nechala patentovat něco vážně neobvyklého. Tohle je automobil s integrovaným elektrickým motocyklem. Americký patentový úřad přijal 26. dubna tyto nákresy.

Článek

Jaký bude budoucnost automobilového průmyslu? To nikdo nedkáže říci, vývoj je poslední dobou poměrně překotný. Není se tedy čemu divit, že automobilky chtějí mít podchyceny všechny možnosti. Jedním příkladem za všechny je nejnovější výtvor Fordu, který si tohle dvojvozidlo nechal patentovat.

Již z nákresů vám to musí být jasné - tohle je stroj jako pro Jamese Bonda! Tedy Bonda, který již má rodinu. Protože tohle auto auto vychází očividně z Fordu S-Max, akorát z přední kapoty vyjíždí elektrická motorka, která je tam schovaná. Když auto jede, je motorka upevněná mezi řidičem a spolujezdcem, tedy zhruba tam, kde má normální auto převodovku. Vše tak nasvědčuje tomu, že aby to fungovalo, musí být i samotný minivan elektrický, protože místo pro tradiční pohonné ústrojí zabírá motocykl.

Není to ovšem v historii poprvé, kdy se výrobci snažili zabudovat do automobilu i motocykl. Nejdál došla Honda začátkem osmdesátých let. Do kufru funky malého hatchbacku City totiž zabudovala malinký skládací skútr s padesáti kubickými centimetry zvaný Motocompo. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám