Hlavní obsah

Podle jaké barvy poznáte vozy Alpina a co firma tvořila před upravenými BMW? Vyzkoušejte náš kvíz

Foto: Alpina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka BMW si na svých autech dává záležet, ale už v šedesátých letech se na světě objevila nová značka, která její modely dotahuje k dokonalosti. Německá Alpina vyrábí až dokonalé kompromisy mezi rychlostí i komfortním luxusem a ve světě aut je pojmem, jaký respektují snad všichni. A proto jsme pro vás vytvořili kvíz, v němž můžete otestovat své znalosti značky.

Článek

Zvládnete správně odpovědět na deset otázek o historii i současnosti Alpiny? Ve vyhodnocení kvízu jsme pak pro vás připravili i vysvětlení a zajímavosti.

1. Burkard Bovensiepen, zakladatel značky Alpina, se začal věnovat rychlým bavorákům už v roce 1962. Pozornost automobilového světa přitom přitáhl už svým prvním počinem. Jakým?
Foto: Alpina
2. Charakteristickými a poznávacími barvami značky Alpina jsou zelená a...
Foto: BMW Alpina
3. V roce 1999 Alpina vstoupila do nové éry, když uvedla na svět Alpinu D10 Bi-Turbo na základech BMW řady 5 E39. Čím byla v tehdejší 35leté historii Alpiny výjimečná?
Foto: Alpina
4. Letos v září se se světem definitivně rozloučila ohromující luxusní limuzína Alpina B7. Vzpomenete si, jaké srdce pohánělo tu vůbec poslední ze šesti generací?
Foto: Alpina
5. Jaký oficiální status má Alpina v automobilovém světě? Je uznávána jako výrobce, nebo jako další z obyčejných tunerů bavoráků?
Foto: BMW Alpina
6. Jednou z vůbec nejunikátnějších moderních Alpin je sporťák Roadster V8. Vzpomenete si, jak se jmenuje originální bavorák, z něhož vychází?
Foto: Alpina
7. Automobilový svět v roce 1981 zaujala špičatá Alpina 318i, která se v Německu zúčastnila soutěže „Shell Kilometer Marathon“ od tamního motoristického magazínu auto motor und sport. Víte, jaký úspěch si odtamtud odvezla?
Foto: Alpina
8. Alpina má oproti klasickým bavorákům specifický charakter, kterému napomáhá i speciální výroba. Víte, jak Alpina vyrábí svá auta?
Foto: Invelt
9. V polovině 90. let si Alpina B7 5.7 připsala ekologické prvenství, když automobilka v sériové výrobě použila praktickou technologii. Víte jakou?
Foto: Alpina
10. A závěrečnou otázkou v našem kvízu se vracíme k úplným začátkům Alpiny. Víte, co společnost vyráběla dříve, než se Burkard Bovensiepen rozhodl naplno ponořit do světa rychlých aut?
Foto: Alpina

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další kvízy plné rozličných témat čekají, až je objevíte. Jejich seznam najdete ZDE, tak neváhejte a otestuje si své motoristické znalosti.

Reklama

Související témata:
Načítám