Hlavní obsah

Staré otázky z autoškoly: Pamatujete si, jak vypadaly testy za Československa? Vyzkoušejte si náš retrotest!

Foto: Asociace autoškol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To bylo tenkrát, kdy se ještě některé motoristické ikony teprve rodily, provoz nebyl tak hustý, technologie v rozpuku a luxus výsadou těch nejbohatších. Ovšem i v 80. a 90. letech bylo nutné pro získání řidičáku úspěšně složit zkoušky včetně písemných testů. Pamatujete si na ně? Nebo vás zajímá, jak vypadaly? Neváhejte, archiv vydal doslova poklad.

Článek

Vy, kdo jste zažili ještě Českou a Slovenskou Federativní Republiku, si na tyhle autoškolské testy možná budete pamatovat. Kdo nezažil nebo zapomněl, tomu nabízíme první ochutnávku a osvěžení toho, co se tenkrát učilo a jaké odpovědi byly správné.

Ve spolupráci s Asociací autoškol, která pracuje na vylepšování současného systému testových otázek, o čemž jsme vás informovali v tomto článku, jsme si pro vás připravili výběr ze souboru testových otázek předpisů silničního provozu podle vyhlášek z let 1989 a 1990. Jde tedy o velké retro, ovšem poměrně zajímavé. Pojďme na to.

1. Dálnice je?
2. Dopravní nehoda je událost v silničním provozu:
Foto: Policie
3. Za jízdy nesmí kouřit?
4. Krajnice je?
5. Při vjíždění na tramvajový pás:
6. Nemohou-li se řidiči protijedoucích vozidel bezpečně vyhnout, tak?
7. V jakém pořadí projedou vozidla křižovatkou?
Foto: archiv Asociace autoškol
8. Kdo způsobil překážku silničnímu provozu, tak?
9. Řidiči vozidel s právem přednostní jízdy a absolutním právem přednostní jízdy:
Foto: Policie
10. V jakém pořadí projedou vyobrazená vozidla křižovatkou?
Foto: archiv Asociace autoškol

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Kvízy na webu Garáž.cz

Zkuste si i naše další kvízy plné rozličných témat na Garáž.cz. Neotálejte a prověřte si své motoristické znalosti. S výsledky se můžete pochlubit v diskuzi pod článkem či na vašich sociálních sítích.

Reklama

Načítám