Hlavní obsah

Audi vylétlo ze silnice ve 200! Záznam z kamery je děsivý

Foto: Archiv Garáž.cz

Jakákoliv nehoda může být traumatizující a velmi nebezpečný zážitek, jenže když vyletíte ve 200 km/h do pole směrem ke stromům, je to pomalu na rychlou modlitbu. V tomto případě naštěstí posádka přežila, záznam z kamery je však děsivý.

Článek

Na první pohled to vypadá, že tenhle řidič Audi RS3 to prostě přehnal na běžné silnici, není tomu však tak. Tohle je Chimay Street Circuit v Belgii, tedy vlastně závodní dráha, co však vypadá jako běžná silnice. Audi se rozjelo na vysokou rychlost během dlouhé rovinky, odhadem tak 250 km/h, načež následovala mírná zatáčka. Vše vypadalo kontrolovaně, avšak za zatáčkou nastala zrada - byla tam křižovatka, dokonce se stopkou.

V tu chvíli se však Audi stále řítilo rychlostí okolo 200 km/h a křižovatkou tedy jen prolétlo, načež skočilo do pole a mířilo ke stromům. Tam lze ve zpomaleném záběru vidět ještě i bariéru z pneumatik, která auto dosti zpomalila. I tak RS3 skončila až o desítky metrů dále, na louce na boku, jak lze vidět z úvodní fotografie. Na videu navíc uvidíte i detailní záběry na auto po nehodě. Lze vidět, že posádka měla vážně obrovské štěstí, nic zásadního se jí totiž nestalo.

Reklama

Načítám